Globen Horse show

Hejsan =) Nu är jag hemma från globen! Det var jättehäftig show tkr jag :) Det blir samma nästa år tror jag! Eller om vi inte går hela dan, vi får se. Vi träffade många som vi kände på globen också ;) Typ felicia,bettan&viktor,josefine&jenny osv. Men jag ska dra å sussa man måste ju komma upp imorn! Natti natti

/Ida

It feels like christmas!

Hejhej, idag har jag vart med lilla "Banjo" som jag säger :) Hihi, Anja med andra ord. (Banjo & Frida, typ bara Anja som fattar ;D) Vi va på nån julbasar hos Astrid (gammelmoster). Det var kul å träffa henne :) Hih jag vann "Ekologiska pepparkakor" på ett lotteri, och så köpte mamma en kladdkaka (som för tillfället är uppäten). Efter det åkte vi till marknaden som va i centrum, fast där höll dom på o ta bort allt. Hihi mamma sa att hon hade köpt en chokladkalender :D Hah halleluja moment :) Nu har jag efterrätt för hela december ;)

Iallafall, sen åkte vi hem till Anja. Där har vi ätit,spelat dator,kollat på tv, och läst tidningar :) Sen fick jag skjuts hem av hon och hennes mamma. Har ätit middag och kollat på filmer.  Waterboy och Scooby Doo! Jag tycker så synd om den där killen som alla kallade "Waterboy", fast det slutade ju bra iallafall :) 

Hihi chattar med Tessan, hon var väldigt "kreativ" med ord idag! Eller så är det nog bara att hon har druckit för mkt julmust... Haha våran humor är bäst, kommer alltid att vara!

Imorn blir det städning och julpyntning! Skriver nog innan jag åker till Globen.
Dagens låt blir *trummvirvel* http://se.youtube.com/watch?v=Mdt4x_Ok9MQ  Låten från Felix reklamen :)

/You know who

Lussekatter eller Lussebullar, det är frågan

God jul! Haha nej inte riktigt än, men det känns som det kommer snart. Det är ju massor av julreklamer på tv. I
dag har mama och jag bakat lussebullar :) GOOOOTT!  Hihi ;)   Ja, vad tycker du att det heter? Lussekatter eller lussebullar? Själv tycker jag att det låter bäst med lussebullar (a) Fast det låter godare med lussekatter... Inte för att det skulle vara gott med katter, men ni fattar väll vad jag menar.

Idag hade vi SO prov.. Jag hoppas att det gick bra! Men det tror jag nog... :P 
Jag hann inte skriva klart novellen men jag ska göra det nu, och sen skicka in den.

Efter skolan åkte jag till stallet med Anja och Tessan. Jag gjorde allt åt Cooper idag, den söte hästen <3 Han var jättegosig :) Yvonne red han idag för Sofia skulle till Globen. ÅÅH vad jag längtar tills på söndag då vi ska dit :) Håll utkik efter mig! Det kommer stå Cooper i pannan på mig ;) Förra året stod det Tango (saknar dig) men det var jättesvårt att skriva! Hoppas att det blir bättre i år :) Jag kanske får be någon annan skriva (a)

Nu ska jag äta klart min andra lussebulle, sen kanske det blir en till :) Mamma har gjort julmust också! (med soda stream)  Och så ska jag försöka slå mitt rekord på Guittar Hero. Ett otroligt kul spel måste jag säga! Det vill jag verkligen ha i julklapp.

/Ida

Inlägg x 3

Halloj! Förlåt för att jag inte har skrivit på ett tag. Men det har lixom inte funnits tid till det. Men,

Tisdag: På ridningen skulle vi hoppa, och jag fick Nova :) Hon var jättepigg och kunde knappt stå still men jag lyckades lugna ner henne, fast då stannade hon framför hindret för att det gick för sakta. Jag glömde helt enkelt bort att skänkla (a)  Så jag ramlade av, fast jag landade på fötterna så jag hoppade upp igen. Men sen gick det bra! När jag kom hem kollade jag på DH. Det var faktist inte så jättebra program den här gången.. Men, hoppas det är bättre nästa gång.

Onsdag: I skolan hände det inte mkt. Vi skrev novellen hela dagen (förutom jag som typ läste hela dan, och som hann skriva TVÅ ynka ord på novellen (a)....) och läste lite o så.. När skolan var slut åkte vi till stallet, vi fick skjuts av anjas mamma :) I stallet tog jag hand om Coop, och var med kompisarna. Jennie, Emelie, Anja, Alice, Jerry, Cooper och jag gick på promenad :) Emelie & Jennie tog Jerry och jag Cooper. Efter en bit vände Emelie med Jerry, Anja och Alice men Jennie och jag fortsatte ner för backen och tillbaka. Cooper blev rädd för nått i skogen, jag vet inte riktigt vad det var.. Men säkert nått djur! :P När vi kom hem gick Jennie och jag ut och åkte pulka. Haha lite barnsligt kanske men så otroligt kul vi hade! Vi gjorde samma sak i måndags fast då med Emelie också :) När vi hade åkt ett tag gick vi hem till mig och kollade på Grey´s. Det hände inte så mkt speciellt där heller... När det var slut kollade vi på lite annat, sen bäddade vi in oss för natten, och jag läste för Jennie ur Harry Potter. Hihi :) Jag läser Harry P. just nu, och hon ville höra lite vad den handlade om. Vi somnade typ runt halv tolv (a)

Torsdag: Idag i skolan har det faktist vart helt lugnt.. Asså inte så tråkigt menar jag, lugnt kan man inte säga om man går i min klass. Snö = Snöbollskrig. Det är lite tur att snön försvann lite idag, fast ändå så tråkigt för det blir så slaskigt!  Men efter skolan gick jag hem med Emelie E, Randi och Alisa. Vi har hållt på här och kört mörka rummet x) Hihi det var faktist kul. Nu sitter jag här ensam, det kommer väll förbli så till typ klockan tio. Mamma är ute igen! Fast hon sa att hon bara kanske skulle hem till en kompis. Så vi får se. Herkules är iallafall ett sött sällskap ;) <3

Imorn blir det blir skolan, och sen stallet.

Ska nog ta mig nått att äta, känner att jag börjar bli hungrig. Haré bra!

/Ida

Ps 1. Emelie och Jennie åkte på kryssning till Tallin idag. Eller jag vet inte om dom har åkt än, men idag iallafall. Jag kommer sakna dom :) <33
Ps 2. Dagens låt, http://se.youtube.com/watch?v=eRW6w7niFGw  Haha ni som gillar This is the life med Amy Mcdonald, här är en annorlunda version av den.


Harry Potter åker med i väskan idag!

Tjenixen :) Idag började vi igentligen halv nio, men eftersom vi ska ha nå temadag (där vi ska skriva novell heela dagen + att vi ska läsa böcker också..) så börjar vi senare och slutar tidigare!  Tur att Jennie ringde och frågade om jag ville åka med dom..
Haha det här är vi på telefonen;

Jennie: Vill du åka med oss till skolan?
Ida: Ja gärna :D Vilken tid åker ni?
Jennie: Kvart i
Ida: Kvart i?
Jennie: Ja, kvart i
Ida: Men du måste väll mena kvart över?!
Jennie: Nej kvart i. Vi börjar nio idag!
Ida: Jaså gör vi?!



Haha iallafall, jag fick tid till att göra lite annat. Så nu har hunden nytt vatten och mat :)
(annars skulle mamma gett honom ;P) Men nu måste jag gå, så att jag inte kommer försent ;)
KramisKramis

/Ida

Göra en design åt mig?

God morgon! Idag stannar jag hemma från skolan. Känner mig inte så bra.. Ska snart ringa till stallet och säga att jag inte kan vara stallvärd. Menmen, jag får ju massor av tid till att bara slappa och göra design till bloggen :) Fast nu har min kamera pajjat helt.. Jag tog fram den och skulle ta bilder på snön, och så satte jag i batterier men den lyser bara grå/svart.. Det kommer inte fram något alls. Hoppas hoppas hoppas på att jag får en ny! Men det borde jag verkligen få om jag säger att min har gått sönder x)  Nu ska jag börja med designen. Jag vet inte vad jag ska ha för nått på den! Jaja, vi får väll se :) om jag inte hittar på nått bra så får jag väll fråga nån annan som kan göra design åt mig.. Tjingeling

/Ida


Äntligen hemma

Hejhej. Just nu känner jag mig inte frisk! Har ont i magen, är förkyld och otroligt trött.. Men här är lite om dagen;
Imorse vaknade jag ett par gånger, gick upp och sa till ella & kevin att dom skulle vara lite tystare, och gick sen och la mig igen. Innan jag gick upp såg jag att herkules låg under min säng (jag sov i en extrasäng). Han var jättegullig, men när jag skulle ta kort på honom så gick han -_- Så jag gick upp och åt frukost runt typ 11. Sen tog jag irmis ett tag åt carla medans hon fixade lite annat. Kvart i två åkte vi till Kevins bandyträning. Där satt jag i två timmar och spelade kort med Ella x) När Kevin var klar åkte vi till måsen och åt middag ;) Dom hade nån ny grejj där, så man fick ta läsk och is själv. Att dom litar på folk, vem som helst kan ju gå och ta mer o mer dricka x) Hah, jag råkade ta för lite så jag drack upp allt nästan på en gång.. Sen åkte vi hem till Carla och hämta grejorna och hunden, sen åkte vi hem. På motorvägen körde vi bakom en lus hela vägen till Södertälje. Men det var så mörkt så vi ville hålla oss bakom någon med lysen. För det är så otroligt dåligt att det inte är några lampor när man kommer utanför Södertälje! Det är ju jättemörkt den här årstiden....
Men nu måste jag nog gå och lägga mig.

Ps. Det blir inte så mkt bilder just nu, för att min kamera är mer cp än någonsin.. Så det blir väll efter jul, om jag får en ny!

Kramkram /Ida

Har ätit för mkt godis känns det som.

Tjosan. Imorse gick vi upp typ kvart över åtta, och åkte till stallet vid nio. I stallet har jag tagit hand om Cooper och Queen :)  Hjälpte Madde & Edwina att mocka hos Don Pedro, och Nicole att mocka hos Baron. Vid typ fyra åkte jag med mamma mot Hedlandet (en affär) och hämtade carla & barnen. För deras bil hade gått sönder -_- ;P  Sen åkte vi hem till dom, och nu sitter jag här vid datorn. Såg på dansbandskampen för ett tag sen. Jag tyckte faktist att dom där Face-84 skulle gå vidare! Tur att lars-kristers gick vidare, tyckte Kevin för han har deras autograf (stavning). Men jag brukar ändå inte kolla på sånt där. Kom nyss på att jag missade Tack gode gud, synd det hade jag velat se. Men nu är jag otroligt trött, och mår inte så bra.. Har ont i magen, hoppas inte att det är magsjuka på gång..

Ni får ha de bättre än jag! Natti natti /Ida

Fredag a la Emelie & Ida

Halloj! Idag i skolan har det inte hänt så mkt, som vanligt.. Efter gick Emelie och jag hem hit och satt lite vid datorn. Sen skulle vi kanske ha åkt bil med Anja till stallet, men hennes pappa ville typ inte skjutsa nåra andra elr va de va.. Menmen, Emelie och jag åkte buss till stallet, och så fick vi skjuts över ängen av Birgitta :) När jag kom till stallet gjorde jag iordning Cooper o gick ner till ridhuset och skrittade fram honom åt Sofi. När hon kom tog jag med mig Tiger upp till stallet och mockade. En stund senare kom Mickis och tog Tiger, och så gick jag ner till ridhuset och skrittade av Cooper. Tack Sofi för att jag fick skritta :)  När jag hade fixat klart med honom fyllde jag påsarna och sen åkte jag hem med Ylva och Emelie. Nu är jag hemma och har duschat, ätit och hållt på med hunden. Vid typ sju gick Emelie,Jennie och jag ner till centrum och köpte lite gottgott. Emelie och jag köpte en påse chips, och jag köpte lite djungelvrål. Så nu sitter Emelie och jag å kollar på fredag hela veckan. Vi har precis kollat klart på Idol. Synd att Anna åkte ut! Det borde vart Kevin (a) Men det var tur att Johan stannade! ;)  Nu måste vi bädda, vi sover i vardagsrummet framför tv:n inatt.

Nattinatti /Ida


Lite smått & gott

a) Ta fram mobilen.
b) Håll in nedåt knappen och sen släpp.
c) Skriv vem det blev som svar på frågorna :P


Personen i mitt liv: Rebecka B
Min bästa vän: Ellen J
Jag älskar: Emma
Jag drömmer om: Linnea K
Jag hatar: Camilla KW
Min fiende: Ingalill
Mitt syskon: Jennie J
Jag ska gifta mig med: Sara B
Snyggaste: Jimmy
Sötaste: Ylva S
Jag beundrar: Jenny
Plugghäst: Sherin
Jag saknar: Sofi
Jag ska dela lägenhet med: Jessica
Hör ihop med: Emelie W
Älskar dig mest av allt: Anja


Haha endel stämmer inte!!


Lite av min önskelista :)

Hejhej. Imorse började vi med SO. Man skulle typ va klar med tobaksfrågorna så hon sa alla svaren. Jag hade väll alla rätt hoppas jag ;) Efter det var det NO, och då forsatte vi med ämnet. Efter NO:n va de e matte och jag gjorde provet. Det gick ganska bra tror jag! Till lunch blev det nån ganska tråkig soppa, sen var det lästid. Efter det var det tyska och vi fick tbx läxpapprerna som vi skrev i tisdags, och till min förvåning hade jag alla rätt :D Haha halleluja moment (svavning).

Det hände alltså inte så mkt i skolan idag... Efter gick jag hem och har typ bara legat i soffan och glott på burken.. Vill såå gärna ha en ny design! Jag måste börja med en.. Om jag inte hittar någon som kan göra åt mig.  Jaja, har pratat med mamma om julklappar (a) this is what I want

Klicka för att se större bildKlicka för att se större bildKlicka för att se större bildKlicka för att se större bild 

1. Systemkamera, inte just den på bilden
2. Objektiv till kameran ;)
3. Tv och väggfäste till mitt rum ;D
4. Mobil :)
5. Pengaaar
6. Laptop som ser ut sådär!
7. Mobilt bredband :)
8. Skimmeln med svart bakben. Katja, 4 årig arab som jag red i Turkiet. Saknar <3
 
Vill ha det här och mycket mer.

Gratis godis


Var med i tävlingar, bli medlem på sajter, få nyhetsbrev,
det här och mycket annat kan du göra för att få godis hemskickat
till din brevlåda. Massor av gratis.

Bli medlem! :)


Dagens låt

http://se.youtube.com/watch?v=FW6F_g3upKA 


Två i ett.

Halloj. Det blev inget skrivande igår, så jag skriver lite nu ;)

Tisdag: På ridningen hade jag Sunny :) (Inget illa menat Anja men) jag valde sist ;) Han kändes lite trött, och seg, men han var jätteduktig! Vi övade skänkelvikningar och så hade vi markarbete. Det blev jättefina skänkelvikningar ibland :) Hoppas att jag får honom när vi rider ut ;) Han är så rolig ute i skogen!
När jag kom hem duschade jag och åt middag. Precis när jag satte mig vid datorn så började DH, så jag hann inte skriva.

Onsdag: Det har bara hunnit vart skola än så länge. Imorse blev jag faktist otroligt stolt över mig själv, för jag gick upp kvart över sju och kom iväg typ tio över åtta. Och så kom jag i tid till tyskan som var första lektionen :) Det hände inte något speciellt i skolan.. Eller jo, vi fick håltimma sista timmen ;) Så jag gick hem, och nu sitter jag här. Har precis ätit mellis. Haha det har tagit lång tid för mig att skriva det här inlägget. Men det är för att jag har gjort massa andra saker imellan.. Sitter just nu och letar efter bra musik.  Jag är väldigt sugen på att skriva något. Hoppas det räcker till en novell eller något :) Vi får se om den publiceras i bloggen. Idag blev det inget stall, men det blir det kanske imorgon. I helgen har jag faktist inte bestämt något, eller jo ska sova hos en kompis på fredag.. Vi får se hur det blir med det.  Nej nu måste jag sätta fart om det ska bli något. För sen måste jag göra frågorna som vi håller på med i So:n

/Ida


Suck!!

Hejsan. Idag på slöjden hann jag faktist ganska långt på mitt örngott. Jag ska bara sy fast banden, och en tyglapp och sen ska jag sy ihop kanterna. Efter det är jag klar! På No:n pratade vi lite om muskler.. Haha vi skulle hålla en bok i handen och så skulle man ha utsträckt arm. Jag klarade bara att hålla armen uppe i 1 minut och typ 40 sekunder. Jag är så svag! ;P  Efter skolan tog Randi och jag tåget till stallet. Väl i Tumba tog vi bussen till Hågelby. När vi kom halvvägs över ängen såg vi en traktor som körde fram och tillbaka på vägen.  Efter en liten stund tog den ner den där stora "skopan" mot marken så att det kom massa gnistor. Haha Randi och jag skyndade oss fram till stallet, sen började Tessan och jag att vara stallvärdar. Jag fyllde höpåsar & hönät, och gjorde betfor åt Cooper. Sen gosade jag och borstade bort leran från benen. Han var jättegosig idag :) Hoppas att det är likadant imorgon..

/Ida

Föresten, i lördags fick jag veta att Sofia skulle åka på semester. Tycker det var lite lågt att säga det så sent till mig, hon åkte ju lixom dan efter. Jag fick ju inte veta nånting om hur vi skulle ta hand om Cooper. Sen idag fick jag reda på att det är ju tydligen Jessica och Sofi som ska ha honom hela veckan. Eller asså jag är ju också där men det kommer verkligen inte vara samma sak. Och till Sofia, asså jag vet att dom kanske rider bättre än mig, men jag är ju faktist också skötare på honom. Jag blir så trött på det här.. Åh jag måste verkligen prata med Sofia på måndag.


I <3 min blogg

Känner för att skriva lite (a) Åh, jag vill bara vara hemma idag och fixa med min blogg.... Har faktist lite ont i magen...
Hah, jag kanske går hem om jag får mer ont.  Än en gång, ursäkta om det är rörigt i bloggen ibland ;)

Morgoninlägg x)

Nu är defragmenteringen klar. Jag kanske borde stänga av datorn.. Stackarn, har fått vara på hela natten ;) Nästa gång Carla och dom kommer ska vi fortsätta med rensningen. Men jag känner redan nu att den är lite snabbare :D
Snart ska jag gå till skolan. Jag ska ringa emelie och jennie å fråga om vi ska mötas ;) Ja dom svarade, vi ska mötas typ tjugo över ;) 

Åååhh jag längtar tills jag får en systemkamera! Min kamera suger verkligen.. -_- Vill så gärna ha en ny.

Ha det bra :)
/Ida


Ut med det gamla, in med det nya!

Håller på och renoverar lite i bloggen! Det är därför det kan vara väldigt rörigt.

/Ida

Jag ser det snöar..

Det var väll roligt, hurra? Tjena! Just nu håller jag på o rensar datorn. Det ska bli så skönt! För datorn har blivit jätteseg.. Haha den har hittat över 900 filer som gör att datorn blir seg. Det är nog på tiden att vi rensar. Idag blev det inget stall. Har vart med familjen istället :) Jag,mamma,Ella och Kevin gick ut i skogen med Herkules och lekte kurragömma. Jag har aldrig träffat en hund som är så duktig på att leka kurragömma som Herkules! Nu har Carla och hennes familj åkt hem. Men mormor och Yvonne är här och fikar. Imorn är det skola igen... Tråååååk! Fast jag hoppas att jag kommer ihåg att sätta fast bokstäverna på min mössa. Justeja, E&J har hittat mina nycklar! Äntligen, har letat efter dom jättelänge!! Hah, dom va i deras bil. 

För en stund sen snöade det här. Men nu börjar det bli mörkt, så jag ser inte om det gör det fortfarande. Jag såg några barn som gick ut och försökte åka pulka. Men det va så lite snö så det funkade inte. Hahah jag känner mig elak som sitter här och skrattar åt dom.. ;)

Jag fixar lite med designer och sånt.. Vill så gärna ha med bilder på min design, men det går inge bra! Nån som kan hjälpa mig? (A)

/Ida


Bilder

Jag hittade massor av bilder som jag inte har lagt in. Det är lite redigerade, och inte redigerade, från tävlingen.


Tävling med Cooper

Hejhej! Det blir lite kort inlägg idag.
Imorse vaknade jag hemma hos pappa i båten. Vid typ 11 åkte jag till stallet :) Och vid klockan tolv åkte jag,jessica,sofia,peter och Cooper mot Farsta ridskola. Där skulle Sofia och Coop tävla x)
Det såg jättefint ut, fast dommarna var så jävla snåla.. Cooper var iallafall jättesöt :)

När jag kom hem åt jag middag. Carla m. familj och Anna & Nicklas va här också.
Så nu har vi ätit efterrätt och massa annat :) Barnen har gått o lagt sig. Snart måste jag väll också
göra det. Är såååå trött! Jag skriver väll mer imorgon. Här har ni lite bilder från dagen.

Observera att dem är väldigt dåliga, för min kamera är verkligen usel. Batteriet laddade ur
efter halva dagen så det blev inte så många bilder. Men jag lägger in tre.


1. Cooper
2. Zamira
3. En annan häst


Järvsö 09

Nu är det klart. Mamma har mejlat, pernilla har svarat och sagt att jag får plats. Åh vad det ska bli roligt!
Jag längtar jättemkt.. En hel vecka med det jag älskar mest. Hästar, och mina bästa kompisar <3

..

Jag vill ha tillbaka tiden i stallet som den var förr. Då man var så glad över att ha fått en sköthäst, och älskade den mer än allt annat. Man gjorde sitt bästa för att den skulle älska en, lika mycket som man älskade den. Vill tillbaka till den tiden, då det fanns massor av okänt i stallet. Dom saker man inte hade upptäckt än, som man helst inte vill upptäcka.
Den tiden då allt det där inte spelade någon roll..   Men saker förändras. Det finns saker jag vill ha ogjort, men ändå gjort. Nu är allting så jobbigt. Jag vet inte varför. Jag älskar fortfarande Cooper, lika mycket som jag alltid har gjort. Mer om det går. Och jag gör ju fortfarande mitt bästa, och älskar att sköta om honom. Men allt man gör verkar bli så misslyckat. Jag vet inte varför, men man känner sig lixom.. ja, ibland kan man verkligen känna sig bortkommen, inte välkommen eller inte hemma. Jag vet inte vad det har med att göra, men jag gillar det inte. Usch jag vill bara ha tillbaka dom gamla tiderna. Jag saknar verkligen dig Tango. Otroligt mycket. Och Quthia, jag hann ju inte komma så nära dig men jag älskar dig ändå. Och Queen, vi har ju inte haft mycket tid tillsammans, men om Cooper åker vill jag faktist att det ska bli mer. Ändå vill jag verkligen inte att Cooper ska åka. Absolut inte, jag vill att du ska finnas hos mig för alltid! även fast det inte går.. Jag älskar dig mer än någon annan häst, även om det inte märks ibland. Jag hoppas att du vet det. Och att man kan ju faktist älska många hästar, det gör jag också, men bara så att du vet att jag älskar dig.
Jag är trött på att gråta mig till sömns varenda kväll. Det har inte bara med det här att göra, så otroligt mycket annat. Varför måste livet vara så jobbigt?! Säg mig det. Jag vill bara att allting ska bli bra, även fast det kanske tar lång tid och kan säkert vara omöjligt.   Även om allt det här inte syns på utsidan av mig, så ska ni bara veta att det finns på insidan. Det finns där inne och sliter så jävla mycket på mig.. Varför. Säg mig varför.

jag skriver inte den här texten för att skriva såna där långe texter
som endel kan göra ibland, eller tycka synd om mig för nått.
Absolut inte, men jag hoppas bara att det finns någon där ute som bryr sig.
Tack för att du läst iallafall.


I <3 Randis säng

Tjosan bloggen :) Idag hade vi musikprov! Jag tror faktist att det gick ganska bra ;D Vi får se imorgon. Inga speciella lektioner, vi gick hem till Randi på lunchrasten (a) Hah, vi kollade på tv och gosade med Felix hennes katt. Han är söt :D  Och föresten, jag älskar Randis säng! Den är tillräckligt mjuk, och väldigt hög! Vill ha!

 Efter skolan hade jag utvecklingssamtal. Det såg bra ut sa Camilla (a)  Sen skjutsade mamma mig, emelie och jennie till stallet. Tack mor :) I stallet fanns det typ inget kvar att göra åt Cooper.. Men jag borstade honom iallafall. Kvart i sju åkte vi hem.. Snart ska jag kolla på Grey´s ;D  Kram



/Ida

usch vet verkligen inte hur jag ska göra.

Här är en bild på Belle


Belle <3

Halluj!  Idag i skolan hände det inte så mkt :) Efter skolan tog jag första bästa tåget till stallet, och jag trodde jag skulle ha Cooper för mig själv idag. För Sofia sa det igår till mig, men tydligen hade hon sagt det till Sofi också! Tycker det var lite dåligt av Sofia.. Så det fanns inget att göra, förutom borsta och natta. Men Jessica var sjuk så då har jag honom imorgon :)

Tio över sex ropade Mickis upp. Jag valde först, men Nova gick inte med :( Fast jag tog Belle :D Vi skulle fortsätta med skänkelvikningar.. Det gick jättebra! Jag fick ner henne på tygeln :D 

Nu ska jag kolla på Systrar i jeans filmen (på 3an) Ha det bra!

/Ida

Jag har...

Skenat med: Sunny
Ramlat av från: Max
Galopperat med: Cooper
Hoppat med: Nala
Ridit i hagen med: Rocky
Ridlägerhäst: Katja
Travat med: Symfonie
Skrittat med: Banjo
Longerat: -
Ridit western med: -
Gått promenad med: Quthia
Ridit ut ensam med: -
Ridit ut med: Falköga
Ridit in: -
Blivit nafsad av: Cooper
Borstat: Queen of halloween
Kört: -
Haft Voltige med: -
Blivit sparkad av: -
Blivit trampad av: Bumlan
Ridit barbacka på: Loffe
Ridit 3gr på samma häst med på samma dag: Katja
Tävlat med: Nova

Fy på dig Randi ;)

Hejsvej! Idag har jag vart stallvärd, som på alla andra måndagar. Idag hann vi till fodringen, vi sopade, lite annat och gjorde rent i spolspiltan. Vi tog bort gallren där vattnet åkte ner och tömde från lera. Haha, jag skulle sopa ut all lera och då råkade jag ramla ner i hålet! Haha det är ju inte så stort så jag kom bara ner med foten.. Men ändå, så klantigt av mig! Sen borstade jag på Cooper, och efter det åt vi, och gjorde massa annat..  Haha anja hade med sig en låda med mat i (som hon inte visste vad det va i) och allt i den var en stor enda isklump! Då frågade jag vad det var förnått om det var nån slags lasange (stavning) typ.. Och då sa Anja -Soppa!  Haha Tessan och jag garvade ihäl oss ;D Det kanske inte lät så kul, men det var det!

Kvart i sju skulle dom tre nya hästarna gå med på lektion för första gången. Jag gick upp och pussade lite på Queen och sen gick Anja o jag ner och kollade. Hon såg fin ut :) Efter vi hade kollat en stund, smörjde vi Coopers grejjer. Kvart i åtta åkte vi hem..

Har precis ätit klart min gröt och mina mackor med marmelad på. Gott faktist! 
Ha en fortsatt trevlig kväll.

/Ida

Ps 1. Imorn har jag Cooper för mig själv :) Det ska bli kul
Ps 2. Haha rubriken, Randi skulle påminna mig om att jag skulle kolla efter mina nycklar i skåpet. Men hon gjorde det inte! Så nu får jag skjuta upp det än en gång ;)

"Flummtest"

Hur mycket flumm är du?


[x] Du har ätit något som du visste att du skulle få ont i magen av.
[x] Du har spottat i motvind
[x] Du har ramlat av en stol fast att den stod still
[ ] Du har tungan ute när du koncentrerar dig.
[x] Du skrattar åt dina egna skämt då ingen annan skrattar.
[ ] Du har börjat prata om vädret med en främling som bara "gick där".
[ ] Du har klistrat ihop ett trasigt dricksglas med limstift.
[ ] Du har skrikit håll käften eller liknande till en oskyldig främling.
[x] Du har gått omkring på stan med en vante/sko/strumpa eftersom den andra glömde du ta med dig.
[ ] Du har snubblat över ett tuggumi på marken.
[ ] Du har fastnat med tungan på en iskall lyktstolpe
[x] Du tittar på disney channel (när den finns i närheten ;D)
[ ] Du älskar att städa ditt rum
[x] Du kom på att du glömde skorna när du hade stigit ut genom ytterdörren.
[ ] Du har sjungit högt inne i en affär
[x] Du har öppnat en godispåse eller liknande i en affär
[ ] Du har spottat framför dig, och sen halkat på spottet.
[x] Du brukar prata med dig själv framför spegeln
[x] Du äter rena sockerbitar som godis.
[ ] Du somnade i ett provrum i en klädaffär.
[x] Du har sagt att du måste på toa inför en främling.
[ ] Du har försökt drunkna i en vattenpöl
[x] Du har legat ner på golvet i minst 10 minuter
[ ] Du har stått upp på din skolbänk och sagt: jag fick 11 av 24
sammanlagt: 12

1-7: Tråkigast!! Du borde nog inte vara så spänd, försök ha roligt på riktigt! Annars kommer ingen tycka du är kul och du kan vänta dig långa, tysta, tråkiga kvällar med dina kompisar.
7-11: Flumm :) Du är bra. Du är rolig att umgås med och dina positiva misstag är bara att säga FLUMMATTACK åt!

11-17: HAHA en riktigt skön typ :D Du slår allt! Är man med dig så skrattar man. Du är rolig och samtidigt försiktig med vad du göra, det är ett bra sätt att flumma sig på!
18-?:kan nån skicka in henne på sjukhuset pleeeeeeaaasee???


Stalltjänst

Tjenamors! Klockan tolv idag kom Ylva och hennes mamma och hämtade mig. o så åkte vi till stallet :) Jag gjorde inte så mkt åt cooper, allt var typ redan gjort. Jag gick runt lite i stallet, och så hjälpte jag Ylva att mocka :) Cyprys hade det förfärligt smutsigt i hans box, så vi gjorde rent. Sen körde vi lite kurragömma (a) Det finns faktist otroligt bra gömställen i stallet! 

Vid kvart i tre gick jag upp och borstade och gjorde iordning Queen. Hon var jättesnäll :) Hon är så otroligt mysig! Sen gick jag ner med henne, och ledde henne några varv i ridhuset. Sen kom Sofia och tog henne. Då gick jag in i stallet, gjorde iordning Cooper och sen gick jag in i ridhuset igen :) Jag skrittade runt där i "kaoset". Haha det var typ 6 hästar där inne, och några av dom var jättebusiga! Så jag höll mig undan så gott det gick.. När sofia hade ridit klart satt jag av, och så tog jag Queen och gick upp med Becka och Bayley (stavning xD) till logen. Vi sadlade av, borstade och satte på svett -täcken. Och så gosade jag lite med Queen :)  Sen lämnade vi sadlarna, och gick för att kolla när Sofia red Cooper. Han var så duktig :D När hon hade ridit klart fick jag skritta av :) Sen gick vi in i stallet och sadlade av honom. Efter en liten stund åkte Becka hem.. Justeja, hon är skötare på Sheila med Angelica nu :)

Sen var det dags för stalltjänst! Jag, sofia och peter mockade och sen gjorde vi lite annat.. Runt sju gick vi upp och bytte täcken på hästarna i logen, och gav dom mat. Sen fodrade vi i privatstallen. Stackars Conman hade fastnat med bensnöret i vattenhinken. Så vi fick lugna ner honom, ta bort det och sen fick jag gå lite med honom för att kolla att han inte hade gjort illa sig. Men han mådde bra :) Han var nog lite uppskakad bara.. När vi hade fodrat klart gick vi ner till stora stallet och fodrade där. När vi var klara pussade jag på cooper, och sen låste vi stallet och åkte hem.

Nu har jag ätit klart mina köttbullar och mackaroner. Jag längtar inte tills imorn! Till skolan och sen ska vi vara stallvärdar... -_- Men jag får ju vara i stallet (a)
Jag skriver när jag kommer hem imorn!

/Ida

Hur lyckas jag?!

ÅåÅÅÅÅÅÅÅH jag orkar inte skriva. Jag har skrivit en text flera gånger om men jag lyckas på något sätt ta bort den! Lite kortfattat: Har vart i Farsta idag med mamma och shoppat. Jag köpte vantar, en mössa till pappa, jeans, och ett par knästrumpor. Jag älskar strumporna! :D Efter shoppingen har jag kollat på film med emelie, jennie och tessan. Nu sitter jag här och äter chips. Jag bloggar mer imorgon!

/Ida


Jag älskar fredagkvällar!

Men vem gör inte det? ;)

Idag i skolan har det inte hänt nått speciellt, som vanligt typ :) På morgonen hade vi matte, och jag förberedde mig lite för provet.. Sen var det klassråd, och SO & NO. Då planerade vi :) Jag säger inte vad vi planerade ;) Iallafall, sen åt vi lunch... Efter lunchen var det svenska, och vi redovisade dom där ämnena som jag har skrivit lite om.. Det gick väll ganska bra x) Fast Jennie och jag hoppade över lite, det blev så pinsamt ;P   Efter skolan fick vi skjuts till stallet :) När jag kom dit sadlade jag cooper, sen gick jag och sofia upp och sadlade och tränsade Queenie. När hon var klar gick jag ner och tränsade coop, sen gick vi in i lilla ridhuset. Anja och Ëmelie E höll i Cooper, och jag höll i Queenie när Sofia satt upp, sen ledde jag henne en bit. Sofia sa att hon brukar typ vara rädd för sadeln eller nått sånt..  Sen satt jag upp, och så skrittade jag runt i typ en halvtimma medans Sofia red Queenie. Efter ett tag sa hon åt mig att jag kunde korta tyglarna och trava om jag ville :) Så det gjorde jag. Cooper verkade lite trött efter gårdagen.. Efter några varv kom en nybörjargrupp in och skulle rida. Så då fick vi gå ut. Det var iallafall kul att rida cooper :D <33

Efter det gjorde jag massa annat åt älsklingen ;) Emelie E skulle hjälpa mig o mocka, men anja tog med sig henne upp till smedjan för att Emelie frös ;)  Men Emelie W hjälpte mig istället :) Vid kvart i sex åkte vi hem...  Nu har jag ätit, duschat och så vidare... Mamma kollar på parlamentet och tycker att jag ska göra iordning glass åt oss. Vi får se om jag orkar mig ut i köket ;P

/Ida

Queen of Halloween <3

Hejsvejs!  I skolan idag hände det inte mkt... Efter sista lektionen (tyska) sprang jag och tessan till tåget. Där var också emelie,jennie,anja och sara :)  Vi åkte till tumba och där skulle vi bestämma vilka som skulle åka bil med anja. Jag fick tillslut ge mig, även fast det alltid är jag som får åka buss typ.  Så jag åkte buss med Sara! Men vi hade roligt iallafall.
När jag kom till stallet fick jag fixa lite åt Queen of halloween. Sofia skulle rida. Hon är väldigt söt den där hästen :D Ja ni som har följt min blogg lite och sett att jag gillade Quthia väldigt mkt,  tro inte att jag bara söker mig till nya hästar. Jag gillar dom ju för hur dom är och inte för att dom är nya..

I stallet har jag smörjt,fixat kvällsmaten åt coop, och lite annat med kompisarna.  Borstade på honom lite när jag kom, sen skulle jag borsta mer men han stod och halvsov så jag struntade i det.  Innan jag åkte hem gick jag in till honom och gosade en stund. Han va trött. Sofia sa att han hade vart jätteduktig på träningen, och att om jag hade vart där och kollat på skulle jag varit otroligt stolt över honom. Fast det är jag hela tiden! :) <33

Imorgon händer det nog inget i skolan.. Ser inte fram emot städningen! Även fast det inte är så mkt jobb och så, det är ändå tråkigt. Men jag åker till stallet så fort som möjligt :) Ska hjälpa Sofia, jag tror att hon skulle rida både Coop och Queenie. Det ska bli kul :D <3  Sen är det helg! Vi har stallet på söndag. 
Ha en bra fortsatt vecka! :)

/Ida

Rest in peace Oramé


Du är saknad av många! Men mest Rebecka.
 Becka, jag vet precis hur det är att förlora någon.. 
Oramé, hoppas du har det bra med Tango och alla dom andra hästarna på dom gröna ängarna i Trapalanda. </3

Copyright på bilden, endast Becka får ta den.


*spännande*

Just nu sitter mamma och kollar i Järvsös broshyr. Jag tror nog att jag får åka! Men jag måste betala lite själv... Längtar så!  Hoppas det blir kul, men det tror jag nog :P  

Anja och jag gjort massa grejjer.. Vi har gjort rosetter (a) Min blev typ grön. Vi har suttit vid datorn, kollat på tv. Haha resten är hemligt.  Jag kan iallafall säga att vi har skrattat mycket!  Jag längtar till julmarknaderna vi ska gå på tillsamans :) <3  Och torekällberget.

Jahapp, har väll typ skrivit det mesta (läs förra inlägget).. Imorn kanske jag åker till stallet, ja får se.
Snart är det Grey´s! Nån som följer det? Iallafall jag! Vi ses

/Ida

Anja dag :)

Hej alla läsare och läsarinnor! Idag på tyskan pratade vi lite om att om man i tyskland säger elev (schüler) till en tjej, så blir det helt fel. Man ska säga "tjejelev" (Schülerin) till en tjej och "killelev" (Schüler) till en kille. Alltså Schüler och Schülerin x) Och så sa Maggan (vår tyskalärare) att det inte spelar så stor roll här i sverige längre om man säger Lärare eller Lärarinnna, men jag tänkte fortsätta :) Så där har ni förklaringen till att jag skrev läsare och läsarinnor.

Efter tyskan hade vi svenska, då övade vi på att hålla tal. Man fick ett ämne att skriva om, och så skulle man berätta för sina kompisar vad man hade skrivit. Då skulle dom skriva stödord och sen återberrätta texten för klassen. Det var ganska roligt :) Mitt ämne var "Mitt drömyrke - och varför".

Sen hade vi musik, och då tränade vi på att spela trummor och på rytmik. Vi har prov nästa vecka, men jag börjar kunna det här nu! Till lunch blev det chili corn carne (stavning?!) När vi hade ätit klart gick anja och jag och hämtade vi våra grejor, och sen åkte vi till södertälje med anjas mamma. 

Haha, huset där Anjas tandläkare ligger är ganska högt. Och vi stod på högsta våningen i trapphuset och kastade sten och lite sånt ner till våningen längst ner. Tur att det inte kom någon x)  Hon höll på inne hos tandläkaren i typ tjugo minuter kanske, sen åkte vi och lämnade brev i centrum. Det var till Järvsö, hoppas verkligen att jag kan vara med på lägret!!  Sen hämtade vi James, och efter det bar det hem till Anja. Vi åt mellis, och nu sitter vi här vid datorn. Eller rättare sagt jag sitter här, anja går runt och gör nånting i sitt rum..  Jag skriver kanske ikväll! Ska kolla lite också om jag hittar några bilder på Cooper på anjas dator ;)

/Ida

COPYRIGHT BY LIKEASISTER.BLOGG.SE

Du är underbar <3

Hej blogg! I skolan har det inte hänt mkt... Ska kanske byta grupp tbx till A. Om man får, men jag ska mejla Camilla nu.  På ridningen hade jag Nova. Jag valde tvåa och kunde ta Nikita, men jag ville fortsätta med Nova. Det var jätteroligt :D Och det gick jättebra!  Vi övade typ skänkelvikningar och sånt.. Nu kan jag inte skriva mkt mer för mamma ska klippa mig. Hare bra :)

/Ida


En lång dag.

Imorse mötte jag Emelie och Jennie, vi gick till skolan tillsamans. Först hade vi engelska, sen svenska. På svenskan började jag med att skriva min "önskelista" till jul x)  Men jag hann inte skriva mkt.. Sen va de lunch, det blev pasta med ost och skinksås. Gott :) Efter det var det slöjd. Jag började på ett örngott som jag ska ge till någon i julklapp... Vet inte riktigt vem än!  Sen var det NO och vi jobbade lite med kondition. Randi och jag gick typ tjugo i tre mot tågstationen. När vi kom typ sådär 100 meter ifrån, såg vi att tåget kom. Men vi tänkte att vi inte skulle hinna, så vi gick sakta istället. Men tåget som skulle komma tre över, kom åtta över! Irriterande :P När vi stod där uppe kom alla dom där jobbiga ungarna som tror att dom är så coola. Och så är dom så många också! Haha randi tyckte de såg ut som halva europa kom ;)
När vi kom till stallet bytte vi om, sen gick vi ner i ridhuset och kollade när Sofia och Cooper red. Dom tränade för Lars. Det såg fint ut :) Sen fick jag skritta av. Hah, Cooper var lite dum, han höll på att glida nerför backen bara för att Mickis stod och mockade i en transport x)  Sen var tessan och jag stallvärdar. Jag fixade massa åt Coop också.. Runt halv åtta åkte vi hem. (Hehe, förlåt anja men jag blev så sur på mamma).

Nu har jag ätit o duschat osv....  Måste nog sova snart x) Ha det bra!

/Ida


saknar dig..

Hur IQ-befriad är jag? ;)

Har du...?
( ) ...låst in dina moppednycklar i mopeden?
( ) ...sprayat hårspray i ögat?
(x) ...trasslat in ditt hår i hårborsten?
(x) ...gått in i en lyktstolpe?
(x) ...fått tuggummi i håret?
( ) ...fastnat med tungan i ett räcke på vintern?
(x)  ...slagit sönder ett glas när du ska hålla tal?  (inte när jag skulle hålla tal, men nog har jag slått sönder ett glas)
(x) ...missat blomkrukan när du skulle vattna blommorna?
( ) ...trampat barfota på en igelkott, geting eller liknande?
(x) ...tagit på vänsterskon på högerfoten och tvärt om?
(x) ...slagit dig på fingret med en hammare?
(x) ...råkat trycka på stängav-knappen på datorn? (herregud ja!)
(x) ...snubblat på en fotboll?
( ) ...gett kattmat till din hund?
(x) ...kallat en lärare för mamma eller pappa?
( ) ...stoppat in en cigarett åt fel håll i munnen?
( ) ...fått IG på fler än fem prov i rad? (
(x) ...sprungit på ett litet barn?
(x) ...gått i en vattenpöl med ett hål i skosulan?
(x) ...tryckt in din nyckel i fel skåp i skolan och försökt att öppna? (Inte i skolan, men garaget..)
(x) ...frågat vart din mobil är när du håller den i handen?


Multiplicera nu ditt resultat med 5

14 x 5 = 70

00-25% Du är rena geniet
25-50% Du kan ju vara smartare..
50-75% Du kanske borde gå ett extra år i skolan?  
75%-100%- Sök hjälp

;O


Dagens..

Artist: Miss Li, med låtar som Oh boy och Ba ba ba
Godisbit (a): Punschrulle
Person: Carla <3
Djur: Herkules <3
Outfit: (har ingen bild) Det blev lite slarvit idag men what ever.  T-shirt från en cup ja spelade med innebandylaget, mjukisbrallor, en av dom nya tjocktröjorna, och mina söta strumpor med hästar på (a)

Idag har det inte hänt mkt.. Jag följde med Kevin och kollade när han spela innebandy. Han är så duktig <3  Sen åkte vi hem och åt middag... Efter maten spelade vi buzz, och sen tog jag tåget hem till mamma. Vill tillbaka till strängnäs, där händer det alltid nått. Fast ibland är det ju lite jobbigt  med alla barn runt omkring sig. Men carla får ju hjälp, så det är roligt :) 
Skolan imorn.. Fan va tråkigt! Vill ha jullov direkt.....  Tur att vi har sovmorgon.

/Ida


Strängnäs

Hej bloggen. Är just nu hos syrran i strängnäs. Var hos pappa igår, men var aldrig i stallet. Jag skulle ju vart med på rykttävlingen, men Quthia har ju åkt..   Idag har vi inte gjort nått speciellt... Bara handlat och ätit massor av godis.  Imorn åker jag hem till mamma, och sen blir det skolan på måndag. Tråkigt, lovet har gått så fort. Det har både vart roligt lov, och inte så roligt...  Ja, det finns inte mkt mer att skriva.  Hare bra!

RSS 2.0